Summer 2019 Schedule Info:

Summer term public enrollment starts on Thursday, May 2nd, 2019.

10 week courses start on Monday, June 3rd, 2019 ~ Ends on Sunday, Aug 25th, 2019 (please allow 1 week cushion time for end of the semester)
Holiday break - July 4th (Independence Day), July 20th, & July 21st (San Diego Comic Con weekend)
 

**** Multi-Course Discount Promotion - Sign up 3 ten-week-courses and get $200 workshop credits free~!! (See our policy page for details) ****
 

(*** To receive the most updated class schedule and to qualify for early enrollment opportunities, you can sign up for our school e-mailing list to receive reminders for upcoming events. To sign up, please visit our "CONTACT" page to sign up and be added onto our e-mail list. ***)

 

 

For Summer 2019 International Students:

- We will start collecting Summer international students early enrollment fees and enrollment requests starting on Monday, April 22nd, 2019, 3PM PDT. (Space is limited and given out at a first come first serve basis. E-mail us for more details.)

- All international student enrollment payment is due on Monday, April 29th, 2019, 12PM PDT (International student early reservations will only be honored if the payment arrives before the deadline).

(*** International student enrollment is created to help students who have to relocate from overseas in order to attend the classes at CDA. To qualify for international student enrollment, you will need proof of foreign citizenship and traveled to US within a month before the semester starts. ***)

 

 

 

SUMMER 2019 - 10 WEEK COURSES (Class descriptions coming soon…):

 

*     = Field trip required classes   
**   = 8 week class     
***  = Portfolio review required for enrollment
 

(Please click on class name for class descriptions. Instructor names for instructor websites.) 

 

SATURDAY

#101     9:00AM~1:00PM(4 hrs)       Vis Com 1: Dynamic Sketching *         Yves Yumol & Andrew Cano  $800

#102     9:30AM~1:30PM (4 hrs)      Color & Lighting                                       Dan & Christina Cooper      $800

#103     9:30AM~12:30PM               Key Frame Illustration                              Alexander Mandradjiev       $800

 #118A  2:00PM~6:00PM(4 hrs)       Storyboard for TV Animation            Samuel Szymanski   $840

(Class starts on June 15th)

#104     2:00PM~5:00PM                  Sketching for Environment *                    Ed Li & James Hegedus     $750

(Class starts on June 15th)
                                        


 

SUNDAY 

#105     9:00AM~1:00PM(4 hrs)        Vis Com 1: Dynamic Sketching       Patrick Ballesteros            $800

#106     9:30AM~1:00PM(3.5 hrs)     Analytical Figure Drawing                        Kevin Chen                        $760

#107     9:30AM~12:30PM                Intro to Creature Design *                         Polina Hristova                 $800

  

#108 2:00PM~5:00PM Intro to Perspective Polina Hristova $750

#109     2:00PM~5:30PM(3.5 hrs)    Head & Figure Drawing                            Kevin Chen                       $760

#110     2:00PM~5:00PM                  Gouache Color Study                          Angela Sung & Michelle Lin  $780

   (Class will be off on July 7th)
 

#111     6:00PM~10:00PM(4 hrs)       Intro to Story Development                   Donna Lee $840

   (Class will be off on July 7th)

#112     6:30PM~9:30PM                  ZBrush Character Creation                        May Thamtarana            $800

(Class will start on June 16th)

             6:00PM~9:00PM                Uninstructed Short Pose Figure Drawing Workshop              $15 /session

 

 

MONDAY

#113    7:00PM~11:00PM(4 hrs)      Intro to Anatomy & Drapery ** Marshall Vandruff            $800

                                                         (** = 8 weeks class. Starts on June 17th)

#114     7:30PM~10:30PM                 Figure Invention for Animation                   Glen Murakami                $800

#115    7:30PM~10:30PM       Visual Development for Animation ***       James Finch                    $800

 

TUESDAY

#116    7:30PM~10:30PM                  Intro to Digital Painting                            Sherwin Abesamis          $780

#117    7:30PM~10:30PM                  Intro to Animation               Spencer Wan                $800

#118    7:00PM~11:00PM(4 hrs)        Storyboard for TV Animation            Ben Juwono & Trey Buogiorno   $840

(Class starts on June 11th)


 


WEDNESDAY

#119     7:00PM~11:00PM(4 hrs)       Cinematic Storyboard                                Alan Wan                         $840

#120     7:30PM~11:00PM(3.5 hrs)    Character Design 2                    Kevin Chen & Joshua James Shaw  $840

#121     7:30PM~10:30PM                 Intro to Environment Design                       Nicholas Schumaker        $800


 

THURSDAY

#122    7:30PM~10:30PM.      Intro to Character Design         Phil Bourassa $800

#123    7:30PM~10:30PM                  Vehicle and Mechs                       Darren Quach & John Frye    $820

#124     7:30PM~10:30PM                Architecture for World Building               Gabriel Yeganyan           $800 

(Class will start on June 13th)


FRIDAY

#125     7:30PM~11:00PM(3.5 hrs)     Analytical Figure Drawing                          Kevin Chen                    $760

#126     7:30PM~10:30PM    Background Design for Animation               Khang Le                      $800

#127     6:30PM~11:30PM (5 hrs)       Cinematic Storyboard **                            Jay Oliva                       $840
                                 (** = This class is 8 weeks in length. Jay may be out of town around the beginning of July))

 

MONTHLY GUEST WORKSHOPS (TBA = To be announced):

 
JUNE

#128         May. 31st, June 1st & 2nd      "3 Day Composition Workshop” with Marshall Vandruff    $360

                 Fri.  7PM~11PM (4 hrs)

Sat.  2PM~6PM (4 hrs)

Sun. 2PM~6PM (4 hrs)

JULY

#130        July 27th.                      "Bring Background Art Forward” with Aymeric Kevin               $120

                 Sat.  2PM~7PM (5 hrs)



AUG.

#131         Aug. 10th                                "Digital Illustration” with Ruan Jia $120

                 Sat.  2PM~7PM (5 hrs)




(*** For all "SOLD OUT" classes & workshops, there are waiting list ticket available. The students who purchased the waiting list tickets for the classes they wish to enroll will be notified when there are any last minute openings available from cancellations.

If we have enough students on the waiting list for a class or workshops, we will check with the instructor for the possibility to open up a second identical class to meet the demand. We will keep you updated if that happens and give the enrollment priority to the students on the waiting list. ***)03